korunga dekara kaç kg ekilir

korunga dekara kaç kg ekilir korunga dekara kaç kg ekilir, 1 dönümden kaç kg korunga çıkar?, Korunga susuz yetişir mi?, Korunga çok yıllık mı?, Korunga da kaç protein var?

korunga dekara kaç kg ekilir

1 dönümden kaç kg korunga çıkar?, Korunga tohum amacıyla ekilecekse 8-10 Kg/da, ot amacıyla ekilecekse dekara 12 - 15 Kg. tohum Page 2 elle serperek ekilir. Mibzerle ekimde dekara 6 - 8 kg. tohum atılır.Serpilen bu tohumlar bir tırmıkla toprağa karıştırılmalıdır.

1 dönümden kaç kg korunga çıkar?

1 dönümden kaç kg korunga çıkar?, Korunga tohum amacıyla ekilecekse 8-10 Kg/da, ot amacıyla ekilecekse dekara 12 - 15 Kg. tohum Page 2 elle serperek ekilir. Mibzerle ekimde dekara 6 - 8 kg. tohum atılır.Serpilen bu tohumlar bir tırmıkla toprağa karıştırılmalıdır.

Korunga susuz yetişir mi?

Korunga susuz yetişir mi?, Kuru ot olarak dekara verimi 250-400 kilodur. Yeşil ot olarak ise dekara verimi 800-1000 kilodur .

Korunga çok yıllık mı?

Korunga çok yıllık mı?, Sulama: Korunga, su ihtiyacı fazla olmayan bir bitkidir. Ülkemizin pek çok bölgesinde sulanmadan yetiştirilebilir. Sulama imkânı bulunan yerlerde verimde yaklaşık %50-100 oranında artış görülmektedir.

Korunga da kaç protein var?

Korunga da kaç protein var?, communis (Adi Korunga): Yabancı ot problemi olmazsa 7 yıl veya daha uzun ömürlü bir bitkidir. Ancak yılda tek biçim verir, Gövdesi incedir ve yılda bir defa çiçek açar.Uzun ömürlü olmasının yanında kurak şartlarda ve fakir topraklarda tatminkar verim vermesi kültürünün fazla yapılmasına neden olmuştur.

Korunga ekimi hangi ayda?

Korunga ekimi hangi ayda?, Korunga ve fiğin normal ham protein değerleri kuru maddede sırasıyla %19.6 ve 17.8 olarak ifade edilmektedir (9). Bu çalışmada ise, korunga ve fiğin ham protein seviyeleri dönemlere göre sırasıyla %19.09, 12.94 ve 23.07, 18.45 olarak saptanmıştır.

Korunga mibzerle nasıl ekilir?

Korunga mibzerle nasıl ekilir?, Toprak Hazırlığı : Korunga kışı sert geçen yerlerde erken ilkbahar da ekilir . Kışı ılıman geçen yerlerde ise sonbaharda ekilebilir. Derin yapılı, gevşek, kuru ve kireçli topraklar korunga tarımı için çok uygundur.

Korunga yem bitkisi nedir?

Korunga yem bitkisi nedir?, Buğday tanesi büyüklüğünde olan kabuklu tohumları hububat mibzeri ile kolayca eki- lebilir. Ekimler 25-50 cm sıra aralığında, toprak tipine göre 2,5-7,5 cm toprak derin- liğinde yapılmalıdır. Tahıl mibzeri ile ekil- diğinde mibzerin 1 gözünü kapalı diğerini açık yapmak suretiyle ekilebilir.

Çok yıllık yem bitkileri nelerdir?

Çok yıllık yem bitkileri nelerdir?, Korunga yüksek lezzetlilik,değerli protein gibi özellikleri ile yararlı olan çok yıllık bir bitkidir. Bütün hayvanların gelişmesini büyümesini sağlar,verimini arttırır.Bir çok kültür bitkisinin yetişemediği kıraç ve kuru toprakların değerlendirilmesinde korunga önemli bir yem bitkisi olarak kullanılmaktadır.

5 li karışım yem bitkisi dekara ne kadar?

5 li karışım yem bitkisi dekara ne kadar?, a) Çok yıllık yem bitkilerinden; yonca, korunga, yapay çayır mera, ak üçgül, çayır üçgülü, gazal boynuzu ve tek yıllık yem bitkilerinden; fiğ, macar fiği, burçak, mürdümük, sorgum, sudan otu, sorgum-sudan otu melezi, hayvan pancarı, yem şalgamı, yem bezelyesi, yem baklası, iskenderiye üçgülü, italyan çimi (lolium ...

Yonca verimi ne kadar?

Yonca verimi ne kadar?, Dekara ortalama 1-1.5 ton kuru ot verebilmektedir; 5-6 ton silaj verebilmektedir. Türkiye'nin tüm bölgelerinde problemsiz yetiştiriciliği yapılabilmektedir. Son yıllarda yoğun rağbet görmektedir. 5'li mix yem bitkisi karışımda bulunan baklagiller nedeniyle toprağa yoğun azot vermektedir.